Legends of Runterra Resmi Olarak Çıkış Yaptı!

Riot Games'in başarılı oyunu League of Legends evreninden gelen League of Runterra android ve ios için duyuruları yapıldı. Oyun çapraz platformlar arasında oynanabiliyor.

League of Legends'tan esinlenilen kart oyunu Legends of Runterra, yükselen dağlar paketi ile çıkış yapıyor. Paketin içeriğinde oyunda olacak 120 adet kart ve 11 adet şampiyon bulunuyor. Yükselen Dalgalar paketi yeraltından gelen canavarların insanları ve gemileri tek hamlede yuttuğu bir yer olan BilgeWater'ı haritaya ekliyor. İnsanların birbirlerine sürekli ihanet ettiği BilgeWater liman şehri sadece bir kuralı benimsiyor. KAPTIĞIN ELİNDE KALIR!. Yükselen Dağlar paketinin içeriğinde bulunan 11 şampiyon arasında Fizz, Miss Fortune ve Gangplank bulunduğu kesin bilgiler arasında. Bu paket oyuna eklenmeyle kalmıyor yeni kart mekaniği getirerek oyunu daha çekici bir hale getiyor.


Son zamanlarda kendinden bolca bahsettiren Riot Games 2020 yılında çıkaracağı 2. oyunu duyurmuş durumda. Bunun ilki Valorant adında bir silah oyunu. Bu oyun her ne kadar CS:GO gibi dursa da oyunun içerisinde farklı olarak bir çok mekanik bulunuyor. Örnek verilecek olursa her seçtiğiniz karakterin kendine özel bir yeteneği var. Riot Games bu 2 oyundan sonra dünya üzerinde en çok oynanan online oyunu League of Legends'in mobil versiyonunu çıkaracağını da duyurmuştu. Bunların bilgisini henüz vermeyip diğer konularımıza saklayacağım. Dilerseniz League of Rünterra hakında yeni bilgileri sizlere sunayım.

League of Rünterra'nın haritasına ulaşmak ve daha fazla bilgi almak için lütfen tıklayın.
Evrende bulunan bazı şehiler
  • Zaun
  • Piltover
  • Frejlord
  • Demacia

Bu şehirlerden kısaca bahsedelim.

Zaun

Teknoloji düzeyi: Yüksek                                           Büyü kullanımı: Kötülük için
Genel Çevresel Koşullar: Toksik Kirlilik

Zaun, Pitover şehrinin altında kalmış ve kirlilikten gün yüzü göremeyen bir şehirdir. Zaun ve Piltover bir zamanlar tek şehir olsa da zamanla fikir ayrılıkları ve kültürel farklılıklar orataya çıkınca bölünme kararı alınmış. Yine de Karaborsa piyasası epeyce ilrlemiş ve mekanik vücutlar sayesinde refah içinde yaşamanın bir yolunu bulmaya çalışıyorlar.

Piltover

Teknoloji düzeyi: Yüksek                                            Büyü Kullanımı: Metalaştırma
Genel Çevresel Koşullar: Kıyı Başkenti

Piltoveri Okyanusun kıyısına kurulmuş gelişen ve çağdaş olan bir şehir. Devasa deniz kapılarından içeriye geçen ve dışarıya çıkan gemi filoları, Dünyanın her noktasından mallar getirir. Tüccar aileleri aralarında sanatsal yapılar yapmayı severler. Daha fazla mucit ile hextech üzerinde çalışan Piltover, Rünterra evreninin en yetenekli zaatkarlarının hedefine girdi.

Frejlord

Teknoloji Düzeyi: Düşük                                           Büyüye karşı tutum: Saygı duyuluyor
Genel Çevresel koşullar: Donuk Tundra

Frejlord şehri yarı ilahların insanlarla yaşadığı ve arasında gezdiği sakinlerinin birer savaşçı olarak doğduğu sert doğa koşulları olan acımasız bir şehir. Frejlord'da bir çok kabile yaşıyor ama en büyük kabileler Avarosa'lar, Buzların muhafızları, ve kış pençeleri. Hayatta kalma mücadelelerinde bu kabileler farklı biçimlendirilmiş durumda. Ayrıca Rünterra evreninde gerçek buz bulunan tek yer burası. 

Demacia

Teknoloji düzeyi: Orta                                                Büyüye karşı tutum: Reddediliyor
Genel Çevresel koşullar: Verimli bölge

Demacia şehri her doğanın prestijli bir asker olabileceği bir şehir. Tarihi olan, kanunlarla iç içe yaşayan gurur dolu bir krallık. Rün savaşlarında büyüye karşı bir sığınak olmuş şehir dünyaya ayak uyduramazsa çağının bitebileceği vurgulanıyor. Kendine yeten bir şehir olan Demacia dışarıya kapalı ve her daim savunmada olan bir şehir. Adalete ve aldıkları görevlere karşı sadaketlerine her şeyden çok kıymet veriyorlar.


Oyunun duyuru videosu