Karantinada İzlenebilecek En İyi Film ve Diziler

Hepimiz bu günlerde evlerimizde oturmuş izleyecek film veya dizi arıyoruz ve bir çoğumuz istediği türden bir film&dizi bulamadığı için aramayı bırakıyor. Bu yazımda sizlere karantinada izleyebileceğiniz en iyi önerileri vereceğim o halde başlayalım!

Öncelikle bu sektörde gelişmeye devam eden Netflix uygulamasından sizlere öneride bulunacağım. Netflix hesabı olmayanlar bu önerilerimi İnternet'te aratarak çeşitli platformlardan bulabilir.


  • DARK (Dizi)


Bu dizi benim gözümde Netflix'te en iyi dizi olmaya hak kazandı. Baştan sona sizleri hikayesine sürükleyen bu dizinin ana konusu şu şekilde (spoiler olabilir!)

Almanya'nın Winden kasabasında garip şeyler olmaya başlarken bir anda bir çocuğun kaybolmasıyla herkes telaşa kapılıyor. 4 Ailenin arayıp bir türlü bulamadığı çocuk aslında bir şekilde geçmişe gidip orada takılı kalıyor. Ailesi ise bu durumu başta bilmese de daha sonradan yaşanacak ürpertici olaylarla korkunç gerçeğin ortasında kalıyor. Kafanızı epeyce bir karıştıracak olan bu diziyi izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum Netflix'te bu filmi izleyip beğenenlerin oranı çok yüksek seviyede tam tamına %96!



  • BİRDBOX (Film)

Bu güne kadar izlediğim en iyi filmlerden birisi kesinlikle budur. Gerek hikayesi ve oyuncularının oynadıkları muhteşem sahneler sizi içine çekmekle beraber içinizde büyük bir endişeye sebep olabiliyor. Filmin hikayesi ise benim çok hoşuma gitmişti. (Spoiler olabilir)!


İnsanlar her zamanki gibi işlerine devam ederken birden garip bir şekilde bazı insanlar kendine zarar verip çeşitli şekilde hayatına son vermeyi istiyor. Bunun nedeni ise dışarıya bakan insanların hipnotize olmuş gibi bir noktaya odaklanıp göremediğimiz bir yaratıktan emir almaya başlıyorlar. Bu emir ise yukarıda belirttiğim gibi. İnsanlar bu durumu anladığında evlerine saklanarak bir süre idare ediyor fakat yiyecek stokları bittiğinde dışarı çıkmak zorunda kalıyorlar. Dışarıya bakmadan gözlerine bir şeyler bağlayarak görmeden bir markete gitmeye çalışıp hayatlarını sürdürmek için yemek topluyorlar. Tabii bu hikayenin bir kısmı sizlere daha fazla spoiler vermek istemediğimden sadece küçük bir kısmını anlatıyorum. Bu filmi izleyip beğenenlerin oranı %87!


  • STRANGER THINGS (Dizi)

2016 yılında yayınlanan bu dizi içerisinde sizlere eski zamanlardaymışsınız gibi bir duygu yaratıyor kullandıkları tema ve müziklerin hoşunuza gideceğine adım kadar eminim. Benimde severek izlediğim bu dizinin konusu şu şekilde (Spoiler olabilir!)

Dizide geçen zamana göre 1980'li yılların başlarında gizemli olaylar yaşanmaya başlar. Bu gizemli olaylar devam ederken Will isimli bir çocuğun kaybolması herkesin içinde bir kuşkuya sebep olur. Herkes Will isimli çocuğu arar fakat hiçbir ize rastlayamaz. Tam bu konu kapatılacakken yıllar önce kaybolmuş olan bir kız çocuğu birden ortaya çıkıp bütün işlerin seyrini değiştirir. Will'in dosyası tekrar açılarak bir umut ışığı olarak bu gizemli kıza soru sormaya başlarlar. Diğer yandan Mike ve arkadaşları bu gizemli kızı araştırmaya başlar. Bu diziyi izleyip beğenenlerin oranı %97



  • I AM LEGEND (Film)

Türkçesi Ben Efsaneyim olan bu film gerçekten adının hakkını veriyor. Konusu beni biraz üzmüş olsa da bu filmi çok seveceğinize eminim konusu ise aşağıdaki şekilde.

Robert Neville adlı kişi korkunç bir virüsün dünyaya yayılmasını önleyememiş bir bilim adamıdır. New York şehrinde hayatta kalabilen nadir insanlardan birisidir. Robert Neviller küçük dostu olan köpeği ile bir evde yaşarken alt katında bu virüsü yok edebilecek ilaçlar bulmaya çalışmaktadır. Bu köpeğinde onun için duygusal bir yeri var. Bu virüs yayılırken kızının ona verdiği bu köpek kızından kalan tek hatıralarından birisidir ve canı pahasına o köpeği korur. Filmin ilerleyen kısımlarında dışarıya çıkan Robert gece çökünce eve dönmesi gerekir çünkü gece çöktüğünde enfekte olanlar sokağa dökülüyor. Güneş ışığı sabahları onları yaktığı için sadece geceleri çıkabiliyorlar.  Bu filmi izleyip beğenenlerin oranı %94