Xioami | Gaming Mause İnceleme

En İyilerinden Birisi

Günümüzde birçok oyuncu kendine üst düzey bir oyuncu fare'si almak istiyor. Bu Xioami markasının ürettiği özelleştirilebilir fare oyuncuların bütün ihtiyacını karşılamakta. Oyun oynarken hızlı tepki süresi ile oyunda daha iyi oynayabiliyorsunuz. Yani bu fare tam olarak oyuncular için tasarlanmış!

Ortada birçok marka bulunuyor ve oyuncular hangisini alacağını şaşırıyor. Xioami'nin çıkardığı bu yeni nesil Oyuncu Faresini kesinlikle bir seçenek olarak tercih edebilirsiniz. Tam elinize oturan şık bir tasarıma sahip ve oyun oynarken sizi pişman edecek herhangi bir eksisi yok. Ayrıca Fare'de RGB özellikte var. Oyun oynarken eğer RGB bir klavyenizde varsa sizlere görsel bir şölen yaratabilir. Ayrıca bu Fare Xioami'nin çıkardığı en pahalı Farelerden birisi 249CNY yani bizim paramız ile tam 237 TL.


Fiyatı pahalı gözükse bile genellikle oyuncu fareleri bu fiyat bandında satılıyor. Yani fiyatıda bizim için bir eksi özellik değil. Haydi gelin detaylı bir şekilde inceleyelim. Sizce bu fare fiyata değer mi?

Tasarımı, Görüntüsü ve Malzeme Kalitesi

İlk baktığınızda gördüğünüz şey tam olarak bir ofis faresine benzemesi. Görünümü ofis faresini andırsa bile böyle olmadığı apaçık ortada. RGB özelliği ve yapı kalitesininde çok iyi olması bu farenin kesinlikle alınması gerektiğini bizlere gösteriyor. Farenin yapı kalitesi ve görüntüsü muhteşem. Farenin diğer bir özelliği ise pürüzsüz bir yapıya sahip olması. Fare üzerinde parmak izini ve hiç leke bırakmıyor. Buda görsel açıdan bir avantaj. Tutuş hissini üst düzey olarak tanımlayabiliriz.

Farenin yanlarında bulunan iki düğmesi bulunuyor. Birisi ile farenin DPI ayarını ayarlayabiliyoruz. Diğer tuşu ise içinde Macro'yu bulunduruyor. Fareyi istediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz kablolu veya kablosuz. Ayrıca USB'yi farenin kutusunun içinde bulunan bir bölümde saklayabiliyorsunuz. Fare bizlere Micro USB kablosu ile geliyor. Yani istediğiniz zaman kablolu istediğiniz zaman kablosuz olarak kullanabilirsiniz.


Fareyi kablosuz kullanırken pil ömrünü merak edebilirsiniz. Xioami resmi sayfasında pil ömrü hakkında fazla bir bilgi vermese bile pil kullanımı en az 48 saat gidiyor. Oyun oynarken sizi yarı yolda bırakmayacağına eminim ancak 48 saat sonunda kablolu haline geçmenizi öneriyorum. Tasarımı sizi çok fazla memnun etmeyebilir çünkü yukarıda dediğim gibi fare ofis farelerine daha çok benziyor. Bu sıra dışı Oyuncu Faresi tasarımını Xioami neden yapmış anlayamadım ama kesinlikle tutuş hissiniz çok iyi.

Oyun Performansı

Yukarıda biraz bahsetmiş olduğum oyun performansını detaylı olarak sizlere bu kısımda açıklayacağım. Öncelikle diğer Oyuncu Farelerinden farklı olan Xioami'nin Faresini oyun oynarken kablolu kullanmanızı öneriyorum çünkü elbette pili bitecek ve oyununuzun ortasında pilinin bitmesini istemiyoruz. 

Xioami'nin ürettiği Fareyi Logitech'in G300s ile karşılaştırdığımızda Xioami'nin ürettiği Oyuncu Faresinin daha ağır olduğunu fark edebiliyoruz. Bu Oyuncu Faresinin ağırlığı 137 Gram civarında.
Oyun oynarken bu Oyuncu Faresi ile bir sorun yaşamadım. Hatta 7.200 DPI olan bu Farenin artıları olduğunu söyleyebilirim. Yani bu Fare oyun performansınıda tam not ile geçti.


Farenin Artıları ve Eksileri

Artıları:

  • Farenin güzel bir tutuş hissi var.
  • RGB aydınlatmaları çok iyi durumda.
  • Çok az bir gecikmeye sahip bir fare. (1 milisaniye)
  • kablosu çok dayanıklı örgülü bir şekilde

Eksileri

  • Yanda bulunan tuşları çok geride 
  • Serçe parmağınız çok az açıkta kalıyor. (büyük bir problem değil)
  • Ofis Faresi tarzı tasarım

Eğer bu fareyi almayı düşünüyorsanız gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Oyuncu Faresi olduğunu her zaman hissettiriyor. Ayrıca daha fazla bilgi almak veya oyunlar haberleri görmek için lütfen discord adresimize gelin.

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Sade ve gösterişten uzak bir tasarımı var. Hoş duruyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyle. Tasarımı ofis faresini andırsa bile cidden güzel gözüküyor.

      Sil
  2. Evet aydınlatmaları kendimiz ayarlayabiliyoruz. Dediğiniz gibi daha çok fonksiyonlu ürünler tercih edilebilir fakat bu farede oldukça güzel bir ürün.

    YanıtlaSil
  3. Rengi ayarlayabilmemiz iyi olmuş. Bir Xiaomi hayranı olarak ben yine de bu fareyi tercih ederim, özellikle metal mousepadi ile birlikte.

    YanıtlaSil
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)